Hoe snel kun je zwemmen nadat je een tatoeage hebt gekregen

Hoe snel kun je zwemmen nadat je een tatoeage hebt gekregen?

Waarom kan ik mijn nieuwe tatoeage niet nat maken??

Hoewel er theoretisch niets mis is met het enigszins nat maken van uw tatoeage, zijn de belangrijkste zorgen het schoonhouden van het gebied en voorkomen dat het gebied doorweekt raakt.

Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat een snelle stand onder de douche schade zal veroorzaken, zal het waarschijnlijk zijn dat u een uur of twee in een openbaar zwembad zwemt.

Ten eerste bevat een openbaar zwembad waarschijnlijk chloor, wat een nieuwe tatoeage ernstig zou kunnen irriteren. Ten tweede is de kans dat er vervelende bacteriën in het zwembad zijn, ongeacht het chloorgehalte, vrij groot, waardoor het potentieel van het oplopen van een infectie toeneemt. En ten derde, als je je onverharde tatoeage gedurende lange tijd onder water houdt, vergroot je het risico om de inkt te verdunnen en de scherpte en levendigheid te verminderen.

Hoe lang na het krijgen van een tatoeage voordat je kunt gaan zwemmen

Een goede tatoeage-nazorg moet worden uitgevoerd gedurende ten minste drie weken voordat u gaat baden of zwemmen in elk type water, zodat de huid kan herstellen en goed kan sluiten, en op zijn beurt de tatoeage / wond kan beschermen tegen chemische irritatie, risico op infectie en de kans op waterverzadiging .

Je moet zeker wachten tot je tatoeage klaar is met schurpen en schillen, dus als je inkt langer dan drie weken nodig heeft om dit proces te voltooien, wacht dan nog een tijdje voordat je gaat zwemmen.

Een goede manier om de genezing van een nieuwe tatoeage te versnellen, is door een speciaal geformaliseerde tattoo-nazorglotion te gebruiken om het gebied te voeden met de broodnodige vitamines en goedheid.

De beste tattoo-lotion die ik ooit persoonlijk heb gebruikt, is een veganistisch nazorgproduct genaamd After Inked Tattoo Aftercare Lotion. Dit spul werkt ongelooflijk goed tijdens het genezingsproces; niet alleen door je tatoeage echt goed gehydrateerd te houden, maar ook door vervelende jeuk en irritatie te verzachten. Wanneer deze lotion vanaf het begin van het genezingsproces wordt gebruikt, zal deze lotion helpen de genezingstijden van tatoeages te verkorten en te werken aan het elimineren van aanhoudende droogte en schurft.

Er zijn verschillende dingen die u niet hoeft te doen voordat uw tatoeage volledig geneest, en het onderdompelen van uw nieuwe inkt in water is daar een van. Zwemmen nadat de tattoo-genezing is voltooid, is absoluut prima en mag geen langdurige schade aan je tatoeage veroorzaken.

Als je denkt dat je de drang om op een warme zomerdag in zee of een buitenzwembad te springen niet kunt weerstaan, dan is het misschien de moeite waard om in de winter geïnkt te worden, zodat je deze verleidingen niet hebt.

Kun je in zwembaden zwemmen nadat je een nieuwe tatoeage hebt gekregen?

Nee. De meeste binnen- en buitenzwembaden (privé of commercieel) hebben een soort sterke chemicaliën die bacteriën doden en continu door het systeem filteren. De meest gebruikte chemische stof in openbare zwembaden is chloor. Chloor is een vijand van nieuwe tatoeages en je moet er tijdens de eerste genezingsperiode niet bij in aanraking komen.

Deze chemische stof kan je tatoeage irriteren voordat hij wordt genezen door hem extreem droog en schilferig te maken. Het kan ook het gebied jeuken en tal van andere aandoeningen veroorzaken, zoals huiduitslag en rode bultjes die over het gebied verschijnen.

Als het zwembad geen chloor of andere chemicaliën gebruikt, heb je nog steeds genoeg redenen om weg te blijven. Deze zwembaden hebben waarschijnlijk geen preventieve methoden om zwemmers tegen infectie te beschermen, en daarom zal uw tatoeage extreem vatbaar zijn voor infectie.

Kun je in de zee zwemmen??

Nee. Niet alleen zal de zee miljoenen soorten infectieveroorzakende bacteriën bevatten (veel rioleringen over de hele wereld lopen uit in de zee), maar het zeezout zal ook een negatief effect hebben op de genezingstijden van tatoeages. Zwembaden met zout water moeten ook worden vermeden.

Kun je een bad nemen?

Nee. Wat is er erger voor je nieuwe tatoeage dan baden in je eigen ziektekiemen en vuil badwater? Het maakt niet uit of de ziektekiemen uit je lichaam komen, ze kunnen nog steeds infectie veroorzaken.

Niet alleen dit, maar gedurende lange tijd baden in elk water zal de herstellende tatoeage overspoelen met water, waardoor inkt kan wegvloeien en lekken, wat leidt tot mogelijke fragmentatie. Dit advies geldt ook voor bubbelbaden – blijf erbuiten. Je deelt in wezen een bad met maximaal 7 andere mensen en alle mensen in het bad sinds de laatste keer dat het werd schoongemaakt.

Hoe zit het met douches?

Ja! Een of twee keer per dag korte douches van 5 minuten nemen is helemaal prima als je een nieuwe tatoeage hebt. Zorg ervoor dat u ervoor zorgt dat de waterstralen niet rechtstreeks op de tatoeage richten en droog het gebied voorzichtig maar grondig af.

Drop Your Comment