Hoeveel doen ze eigenlijk pijn

Hoeveel doen ze eigenlijk pijn

Doe alle tatoeages gekwetst?

Ik denk dat je het antwoord op deze vraag al diep van binnen weet. Helaas – ja. Zij doen. Aan het eind van de dag wordt je huid steeds opnieuw gestoken met tussen de 1 en 20 naalden – honderdduizenden keren tijdens een enkele vergadering. Ik probeer je niet af te schrikken, maar er zijn geen twee manieren om dit te doen. Tatoeages doen pijn.

Dat gezegd hebbende, veroorzaken niet alle tatoeages evenveel pijn; en er zijn veel, veel verschillende factoren die de hoeveelheid pijn kunnen beïnvloeden die je al dan niet doormaakt voor een bepaalde tatoeage.

Factoren die pijn beïnvloeden

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op hoeveel of hoe weinig een tatoeage waarschijnlijk pijn zal doen tijdens een sessie. Er zijn ook veel manieren om te helpen omgaan met verschillende niveaus van tattoo-pijn :

Plaatsing

Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende factor. Pijn kan aanzienlijk variëren tussen verschillende getatoeëerde plaatsen en delen van het lichaam. Vette, vlezige gebieden zijn normaal gesproken het minst pijnlijk, terwijl gebieden met slechts zeer dunne huidlagen met niet veel vet over het algemeen pijnlijker zijn, vooral rond benige plaatsen.

Natuurlijk is iedereen anders en hoewel één persoon misschien gekweld is terwijl hij een tatoeage op één gebied heeft laten maken; iemand anders heeft misschien hetzelfde gebied een makkie gevonden – en omgekeerd.

Stijl

Er zijn veel verschillende soorten tattoo-ontwerpstijlen en ze worden allemaal op verschillende manieren bereikt. Een portrettatoeage zal bijvoorbeeld natuurlijk veel schaduw bevatten, wat betekent dat de tattoo-artiest verschillende soorten naalden in het pistool zal gebruiken in vergelijking met veel schetsen.

Als alternatief zal dit overzichtswerk waarschijnlijk een ander soort pijn veroorzaken in vergelijking met het feit dat de tattoo-artiest een ontwerp deed met veel schaduwwerk als portretwerk. Om het schetsen te maken, moet de tattoo-artiest minder naalden tegelijk in het pistool gebruiken, wat betekent dat de pijn anders zal aanvoelen dan wanneer de kunstenaar meer schaduwnaalden zou gebruiken om grotere delen van de huid met een enkele slag te bedekken.

Rust

Hoe uitgerust je lichaam is, kan tot op zekere hoogte dicteren hoe goed je bepaalde hoeveelheden pijn zult kunnen verdragen. In een rustgevende en ontspannen toestand verkeren, betekent dat je lichaam beter is voorbereid op verschillende rigoureuze activiteiten (inclusief tatoeage).

Aan de andere kant, als je lichaam moe en gestrest is, zal het veel gevoeliger zijn voor pijn en andere externe factoren.

Artist Style

Alle tattoo-artiesten hebben hun eigen individuele stijl. Sommigen werken snel en sommigen werken langzaam; sommige zijn erg zacht, terwijl sommige hardhandig zijn. Al deze verschillende stijlen zullen anders aanvoelen dan de persoon die getatoeëerd wordt. Een zachte, langzame kunstenaar zal over het algemeen minder pijn veroorzaken in vergelijking met een artiest die ruw en snel is. (Dit geldt waarschijnlijk ook voor bepaalde activiteiten buiten het tatoeëren …)

Onthoud dat aan de andere kant de snellere artiesten normaal gesproken eerder zullen eindigen, wat betekent dat de pijn, hoewel groter, sneller voorbij zal zijn. Je zult dit waarderen als de tatoeage wordt gedaan op een deel van het lichaam dat relatief hoog op de tattoo-pijnkaart staat, zoals de ribbenkast bijvoorbeeld.

Hoe een tattoo-artiest zijn machine heeft ingesteld, zal ook enigszins inspelen op de pijnniveaus, afhankelijk van de naaldsnelheid, naaldhoeveelheid enz.

Als je kiest voor een meer historische tattoo-methode, zoals een stick- en poke-tatoeage, zul je waarschijnlijk meer pijn ervaren omdat het voor artiesten moeilijker is om consequent de perfecte hoeveelheid druk op het gebied uit te oefenen vanwege het gebrek aan machinehulp.

Houd er rekening mee dat er niet één beste methode is, en artiesten die zowel snel als langzaam zijn, kunnen net zo briljant of slecht zijn als elkaar, hoewel snellere tattoo-artiesten er waarschijnlijk toe zullen leiden dat je tattoo op de lange termijn minder kost.

Ongemaksdrempel

Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke pijndrempels. Terwijl één persoon het misschien kan verdragen om 5, 6 of zelfs 7 uur in de tattoo-stoel te zitten; een andere persoon kan de pijn maximaal een uur verdragen voordat hij zijn limiet bereikt.

Alcohol / drugsverbruik

Veel mensen zijn van mening dat als je naar een dronken tatoeage komt of onder invloed van andere stoffen, je tatoeage geen pijn zal doen.

In bepaalde gevallen en voor sommige mensen kan dit waar zijn, maar in veel gevallen zal intoxicatie door drugs en alcohol de gevoeligheid van je zenuwuiteinden door je hele lichaam juist verhogen, waardoor de hele ervaring veel erger aanvoelt dan normaal. Alternatieve pijnstillers zoals CBD-olie hebben over het algemeen een onbewezen effectiviteit met beperkte studies beschikbaar.

Bovendien is alcohol een bloedverdunner, wat betekent dat u tijdens de procedure veel meer bloedingen zult krijgen, wat het kunstwerk kan beïnvloeden.

Je tatoeage zal ook veel langer duren om te genezen als je in een constant vermoeide en katerige staat bent in de dagen die leiden van je reis naar de studio. Je lichaam moet fris en gezond zijn om efficiënt te genezen.

Mentale gemoedstoestand

Het is buitengewoon verrassend hoe krachtig de menselijke geest kan zijn. De term ‘geest boven materie’ heeft echt een goede relatie met je pijntolerantie en de ervaring om getatoeëerd te worden.

Als je in je sessie gaat denken dat de pijn het ergste ter wereld zal zijn en dat je waarschijnlijk halverwege moet stoppen, dan stop je waarschijnlijk omdat je al een nederlaag hebt toegegeven!

Aan de andere kant, als je de studio binnenkomt met een ‘kan doen’-houding en tegen jezelf zegt dat je door deze korte periode van pijnlijke inkt kunt vechten, dan zul je waarschijnlijk volharden en er doorheen komen omdat je mentaal voorbereid bent op de pijn.

Voor mensen die wat extra hulp willen bij het omgaan met de pijn, kan een goede tattoo-numbingcrème echt helpen om de voorsprong weg te nemen.

Een van de meest effectieve tatoeage-numbingproducten die momenteel op de markt zijn, is Zensa Numbing Cream, dat het hoogste niveau van Lidocaine bevat dat door de FDA is toegestaan voor vrij verkrijgbaar gebruik. De feedback van duizenden klanten voor dit product is ronduit uitzonderlijk.

Volg gewoon de instructies die bij de crème worden geleverd en breng kort aan voordat uw tattoo-afspraak begint aan, zodat u kunt uitkijken naar een minder pijnlijke en comfortabelere tattoo-ervaring. De hoeveelheid crème die je in een tube krijgt, zorgt er ook voor dat je meer dan genoeg hebt voor een grote tatoeage.

Hoewel verdovende producten niet gegarandeerd werken, leveren ze over het algemeen positieve resultaten op.

Hoe voelt het om een tatoeage te krijgen??

Nogmaals, hoe erg een tatoeage pijn doet, is een zeer moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat er zoveel variabelen zijn die van invloed kunnen zijn op hoe het krijgen van een tatoeage voelt.

Hieronder staan de belangrijkste ‘gevoelens’ die u waarschijnlijk zult ervaren wanneer u getatoeëerd wordt. Natuurlijk is iedereen anders en wat de ene persoon het ene type pijn kan noemen, kan iemand anders het als een ander beschrijven – dus houd daar rekening mee.

Krassende pijn

Dit is het meest voorkomende type beschreven pijn dat gepaard gaat met geïnkt worden. Terwijl het tattoo-pistool over je huid beweegt, voelt het als een intense kras. Om te beginnen is dit gevoel niet zo erg, maar het kan vervelend worden als er gedurende lange tijd aan hetzelfde gebied wordt gewerkt.

Meerdere naalden voelen zich ‘krassend’ dan een enkele tattoo-naald, dus je zult deze pijn waarschijnlijk meer voelen als je kunstenaar schaduw geeft in plaats van schetswerk te doen.

Scherpe / slingerende pijn

Dit type pijn wordt normaal gesproken veroorzaakt door een lagere naald op het pistool, meestal tijdens het schetsen van je tatoeage of het toevoegen van zeer fijne details. Deze pijn voelt alsof de tattoo-naald diep in je huid doordringt, waardoor hij scherp en intens aanvoelt, als kleine bijenkorven.

Dit type pijn komt meestal vaker voor in gebieden bedekt met een dunnere / strakkere huid, zoals je polsen en binnenste biceps.

De stekende pijn is niet prettig en zal je waarschijnlijk het lichaamsdeel van de tatoeërende naald af willen bewegen, of zweer bij je artiest (alsjeblieft niet) – maar dit is tatoeëren, en het motto ‘geen pijn, geen winst ”is het beste wat je ooit zult horen als het gaat om deze stap in dit bedrijf.

Vecht gewoon door de pijn – het is tenslotte tijdelijk – en tegen het einde heb je een geweldige tatoeage.

Opmerking – Soms, vooral als de kunstenaar onervaren is, kunnen ze de tattoo-naalden te ver naar beneden duwen en door een diepere huidlaag steken. Dit kan niet alleen een stuk pijnlijker zijn, maar het kan ook iets veroorzaken dat een tattoo-uitbarsting wordt genoemd.

Brandende pijn

Dit is een beetje een mix tussen de twee soorten pijn hierboven, maar wordt meer vergeleken met een krassende pijn met een stekende.

Dit type pijn komt vaker voor in gebieden waar herhaaldelijk aan wordt gewerkt door het tattoo-pistool en gebieden met iets meer vet onder de huid.

Deze pijn is niet zozeer intens als wel vervelend, maar net als de krabpijn kan het je na een tijdje mentaal gaan verslijten.

Vibrerende pijn

Een heel vreemd gevoel om te ervaren wanneer je geïnkt wordt. Je zult dit soort pijn waarschijnlijk voelen als je overal bent getatoeëerd, benig – plaatsen zoals de buitenpols, buitenellebogen, ribben en enkels.

Omdat de naalden van het pistool in nauw contact komen met je botten, raken ze vaak met zeer hoge snelheden tegen het gebied en dit kan een behoorlijk intens trillingsgevoel veroorzaken.

Dit gevoel / pijn wordt in de meeste gevallen normaal gesproken niet als scherp of ondraaglijk beschouwd, maar het is zeker geen prettig gevoel. Hoe minder spieren / vet je hebt over een bot gebied, hoe groter de kans dat je dit soort tattoo-pijn ervaart.

Saai / Achtergrondpijn (de beste pijn!)

Waarschijnlijk ieders favoriete pijn om in te zitten als je getatoeëerd wordt (hoe raar dat ook klinkt!).

Wanneer de naald aan het begin van je tatoeagedag zijn eerste paar passen over je huid laat gaan, de pijn zal waarschijnlijk behoorlijk intens aanvoelen, en als het de eerste keer is dat je geïnkt wordt, je zult waarschijnlijk tegen jezelf zeggen: ‘Ik denk niet dat ik hiermee door kan gaan, Ik wil al stoppen!

Drop Your Comment