Stadia van het tatoeage-genezingsproces

Stadia van het tatoeage-genezingsproces

Net als elk ander type open huidwond, moet u een nieuwe tatoeage beschermen tegen schadelijke infectieuze organismen totdat deze zijn natuurlijke beschermende barrière kan regenereren.

De regeneratie is wat een tatoeage doormaakt terwijl hij geneest; totdat de huid weer is zoals het was voor de tatoeage, minus het kleine feit dat het nu gevuld is met duizenden kleine inktpigmenten.

Tattoo genezingsproces

Het zichtbare deel van je tatoeage zal geleidelijk genezen gedurende vier tot zes weken. De diepere huidlagen zullen de komende maanden echter trager blijven herstellen. Deze tijdlijn is afhankelijk van stijl, grootte en kunstenaarstechniek.

Hoe zorgvuldiger u uw nazorginstructies in de beginperiode volgt, hoe sneller uw tatoeage zal genezen, wat betekent dat u sneller kunt doorgaan met regelmatige activiteiten zonder ongewenste schade aan het gebied te veroorzaken.

  • 1. Fase één (dagen 1-6) – Oozing, zwelling en roodheid verbeteren geleidelijk elke dag. Schurft begint zich over het gebied te vormen.
  • 2. Fase twee (dagen 7-14) – Jeuk en schilfering beginnen. Deze symptomen gaan door totdat alle lagen van de dode huid en korsten zijn weggevallen.
  • 3. Fase drie (dagen 15-30) – De tatoeage ziet er volledig genezen uit, maar kan een paar weken licht bewolkt lijken. Dieper huidlagen repareren nog steeds, dus blijf voor je tatoeage zorgen.

Fase één: druipen en sorheid

Genezing begint zodra je de stoel van de tattoo-artiest verlaat. De getatoeëerde huid is nu een open wond en het lichaam zal onmiddellijk plasma gaan produceren om het stolling- en schurftproces op gang te brengen.

Op dit punt zal je tattoo-artiest het gebied schoonmaken met antibacteriële zeep. Ze zullen dan de tatoeage verbinden / wikkelen voor extra bescherming tegen bacteriën totdat je thuis kunt komen en het kunt schoonmaken.

Elke tattoo-artiest benadert het anders inpakken, maar velen adviseren om de wrap 12-24 uur aan te houden. Wikkelen kan worden gemaakt van plastic, stof of tweede huid.

Zodra u de wrap zorgvuldig heeft verwijderd, druipt uw huid van bloed, plasma en inkt, wat volkomen normaal is en de manier is om zichzelf te herstellen.

Op dit punt wilt u heel voorzichtig zoveel bloed / inkt / kleverig plasma wegspoelen als u kunt. Door deze stoffen te verwijderen, wordt het ‘voedsel’ dat ziekteverwekkers aantrekt, geëlimineerd.

Om dit te doen :

Gebruik warm water en gevoelige geurvrije zeep.

  • Breng het aan met cirkelvormige bewegingen met je schone vingers.
  • Zorg er altijd voor dat het water niet te heet is, omdat dit verdere schade aan de wond kan veroorzaken.
  • Het is ook belangrijk om geen ruwe washandjes of handdoeken te gebruiken, omdat deze droogschurft kunnen verwijderen en vertragingen kunnen veroorzaken terwijl de tatoeage geneest. Gebruik geen vuile handdoeken in de buurt om de tatoeage schoon te houden.

Op dit punt in het genezingsproces zal je tatoeage enkele dagen erg pijnlijk zijn, vooral als het een groot stuk is. Het kan aanvoelen als een matige tot ernstige zonnebrand.

Je lichaam kan zich ook een paar dagen enigszins vervallen voelen. U kunt het gevoel hebben dat u aan milde griep lijdt. Nogmaals, dit gebeurt meestal alleen als je een grote tatoeage hebt laten maken tijdens een sessie van meerdere uren; dit is de manier waarop je lichaam omgaat met het recente trauma.

Het getatoeëerde gebied voelt een paar dagen warm aan. Als de warmte langer dan een week blijft hangen, laat dan een arts controleren of er geen infectie aanwezig is.

Naast warmte en pijn zal de tatoeage er waarschijnlijk rood en verhoogd uitzien. Blauwe plekken kunnen optreden als gevolg van kleine hoeveelheden bloed die zich onder het oppervlak verzamelen.

Blauwe plekken zijn meestal minimaal als de tattoo-artiest niet te ruw was en de naald niet te diep dwong. Toch moet je op zijn minst wat zwelling en tederheid verwachten op gebieden waar de naald meerdere keren is gepasseerd. Deze bijwerkingen komen meestal voor op donkere delen van een tatoeage of gebieden met veel schaduw.

De bovenstaande reacties zijn normaal en te verwachten tijdens de eerste fase van het tattoo-genezingsproces.

Toch zou je een dokter moeten zien als je extreme blauwe plekken of roodheid rond je tatoeage ervaart, vooral als het een paar dagen geleden is dat je het gedaan hebt.

Roodheid of blauwe plekken rond de tatoeage die niet verbetert, kunnen een teken zijn van een tatoeage-infectie. Verergering van deze symptomen, vooral als ze gepaard gaan met toenemende pijn, is een teken van infectie.

Tegen het einde van deze fase zul je de vorming van schurft beginnen te zien. Zolang je overtollig plasma en inkt weghaalt, mag het schurft niet te dik of te zwaar zijn.

Je tatoeage zal er doffer en bewolker uitzien dan aanvankelijk, en dit is normaal. De scherpte komt langzaam terug als de tatoeage geneest. Het is vermeldenswaard dat tatoeages er slechter uit kunnen blijven zien voordat ze er tijdens de genezingsfasen beter uitzien.

Een andere kwestie die u moet overwegen, is slapen. Slapen kan problematisch worden als de tatoeage zich op een lastige locatie bevindt, zoals op je schouder of zijkant. Mogelijk vindt u het ook moeilijk om goed te slapen vanwege de pijn van de tatoeage. Bovendien wil je voorkomen dat de tatoeage zo goed mogelijk wrijft en aan de lakens plakt.

Hoewel slapen ongemakkelijk of zorgwekkend kan zijn, afhankelijk van de locatie van de tatoeage, zou het na een paar nachten beter beheersbaar moeten worden naarmate het gebied geneest.

Bekijk ons slapen met een nieuw tattoo-artikel voor meer informatie over het krijgen van een rustige nacht met nieuwe inkt.

Ten slotte moet u uw tatoeage gedurende ten minste 3-4 uit de buurt van directe blootstelling aan de zon houden totdat deze geneest. UV-straling kan zeer schadelijk zijn voor tatoeages, vooral terwijl ze nog steeds genezen.

Het zou helpen als je ook voorzichtig was als de tatoeage ook klaar is met genezen. Doe dit door er altijd voor te zorgen dat u ten minste SPF 30+ zonnebrandcrème draagt. Na verloop van tijd kan UV ervoor zorgen dat een tatoeage aanzienlijk vervaagt. Kleding werkt veel beter dan zonnebrandcrème bij het beschermen van uw tatoeage tegen UV-stralen.

Drop Your Comment